Dominicus Reisgids Mongolië

Elma van Lier en Henk Kloosterhuis

Het maken van een “Reisgids” is monnikenwerk. Wij hebben de  opdracht van uitgeverij Gottmer  om de Dominicus reisgids over Mongolië te maken serieus uit gevoerd . Het moeilijkste was het maken van keuzes om binnen het beperkt aantal pagina’s een uitgestrekt  land te beschrijven en te laten zien.

Het was veel, heel veel, maar ook heel bevredigend werk. Het heeft onze ervaringen van de reis door dit prachtige land geordend, onze kennis verdiept.

Uit de vele positieve reacties maken wij op dat reisgids Mongolië geslaagd is.

Veel lees en reis  plezier.

Elma en Henk

 

Recensies
De reisboekwinkels, zoals reisboekwinkel Landschap in Eindhoven, zijn lovend over deze gids.

‘De Dominicus gidsen zijn zeer degelijke reisgidsen waar de nadruk vooral ligt op het bieden van achtergrondinformatie bij de reisbestemming. Op een persoonlijke wijze worden thema's behandeld als de ontwikkeling van de lokale economie, de kenmerken van de lokale bevolking, verschillende culturele uitingen (zoals religie, gebruiken en gewoonten) en de algemene geschiedenis. Daarnaast wordt er per regio, stad of gebied specifieke informatie gegeven over de belangrijkste kenmerken. Er is een sterke focus op de culturele bezienswaardigheden. De Dominicus is vloeiend geschreven en biedt weinig tot geen ad hoc informatie die je in andere reisgidsen tegen komt. Daarnaast is de informatie in de gids voorzien van de nodige praktische informatie en een handige opzoekindex. Kortom, een degelijke reisgids met een nadruk op de achtergrondinformatie’.